FUDBAL U IZVORNOM OBLIKU

Šarmantni lokalni timovi, simpatični čuvari istorije i suštine fudbala

fudbal

Nasuprot da vikendom krmačimo uz televizor i prenose popularnih evropskih liga, imamo opciju da odemo na najbliži stadion, može da bude zabavno i osvežavajuće.

Najbliži svom izvornom obliku, fudbal se igra na terenima do kojih ne dopire svetlost reflektora, na stadionima koji neosporno odišu iskrenim sportskim duhom, gde se neupitno igra iz ljubavi i gde se uz loptu zabavljaju amaterski fudbaleri.

Volim da pratim nižerazredne lige, iako na utakmice idem pomiren sa činjenicom da tu nema velikog fudbalskog umeća. Ti susreti kriju šmek starih vremena, znate ono vreme dok se sport još uvek nije okrenuo naglavačke. Teško je objasniti. Tu nema trgovine, ti fudbaleri su daleko od modernih gladijatora nekome dužnih da prave spektakl. Samo plejada originalnih likova, igrači sa očiglednim pivskim stomacima koji gaze kramponima odozgo fudbalsku bubamaru dok osmatraju teren, klinci u divljem trku, anemični, kočijaši koji psovkama opravdavaju svoje prisustvo na terenu, bivši talenti neurednih života, mamurni pijanci koji izbacuju alkohol iz organizma nedeljom. To su šarmantni lokalni timovi, simpatični čuvari istorije i suštine fudbala koja je u samoj igri.

Lokalni derbi, Lazarevo - Zlatica

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here