DANI PIVA ZRENJANIN: NERASKIDIVA VEZA SPORTA I PIVA

Nekome se sviđa pivo sa avokadom, a neko ga ne voli ni u šamponu za kosu

Kao autostoper koji je imao sreće, tako je i pivo svoj put nekako uplelo u pravac kojim se kretao sport u globalu, i sada se bezbrižno vozi direkt do poslednje stanice.

Sport je ogromno tržište čiji marketing potencijal su možda najbolje prepoznali proizvođači piva koji su ispratili sve te rastuće tendencije modernog sporta. Kao autostoper koji je imao sreće, tako je i pivo svoj put nekako uplelo u pravac kojim se kretao sport u globalu, i sada se bezbrižno vozi direkt do poslednje stanice.

Danas pivo uživa veliku popularnost među posetiocima sportskih događaja, pretplatnicima sportskih kanala, opšteprihvaćeno je da dok gledaš sportski događaj popiješ pivo. Milioni rekreativaca širom sveta posle nadmetanja druženja nastavljaju uz kriglu.

Postoje tu neke kontradiktornosti, na primer kako je sport najbolja prevencija alkoholizmu. Ali između dve krajnosti, one u kojoj sportisti ne piju alkohol i one u kojoj se stvaraju huligani, nalaze se istinski ljubitelji sporta. Argumenti za i protiv uvek postoje, ali apsolutna objektivnost ne, pitanje je samo čemu ste privrženiji. Rekreacija, zabava, pasija, strast. Možda su naučnici u toj priči najnepristrasniji, a oni su recimo razbili mit o pivskom stomaku.

Prosto je – nekome posle par piva duša završi u nosu, a Vikinzi su ga u velikim količinama pili pred bitke u i prašili turove.

Lično, malo znam o štetnosti piva, tek toliko da ako popijem više od tri sutradan se osećam loše, ako popijem dva moj organizam je u redu sa tim. Prosto je – nekome posle par piva duša završi u nosu, a Vikinzi su ga u velikim količinama pili pred bitke i prašili turove. Nema tu neke mudrosti, stvar je individualna, kao što se nekome sviđa pivo sa avokadom, a neko ga ne voli ni u šamponu za kosu.

I posle pune tri decenije, i jače, u Zrenjaninu se od danas ponovo održava manifestacija “Dani piva” na kojoj se u narednih sedam dana očekuje rekordna poseta. Pored bogatog muzičkog, kulturnog, tu je i sportski program na kom bez ustručavanja i osuđujućih pogleda možete da popijete pivo, baš kao na nemačkom stadionu.

Sportski pozdrav i živeli!

Autor: Ivan Višković

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here