CENA ŠKOLE FUDBALA ZA DECU

Startne pozicije za uspeh naših dečaka i devojčica nisu jednake

cena škole fudbala za decu

Pre dvanaest godina ugašen je jedan kolektiv koji je nekada deci koja su dolazila iz okolnih sela plaćao i mesečne autobuske karte. Iz današnje perspektive čak i samo ime Proleter ima karakter simbola. Naime, sam izraz proleterijat je nastao od latinske reči proles (prol) što je pejorativni izraz za one koji nemaju drugog bogatstva osim svoje dece. Svako dete je neprocenjivo vredno, a startne pozicije naših dečaka i devojcica nisu jednake.

Fudbal se radikalno menja. Od početka priče i igre siromašnih za bogate došli smo do cene koštanja početka bavljenja ovim sportom. Start u školama fudbala za decu jednak je zbiru želje i novčanice od dve hiljade dinara.

cena škole fudbala za decu

To nije ukupna polazna investicija. Veštačka trava, školska sala, fudbalsko igralište i obuća koja bi trebalo da odgovara zahtevima posebnih podloga su dodatni trošak. Dakle, na račun pored volje i članarine dokucajte i specijalizovanu obuću za šutiranje koja se kreće od početnih dve hiljade dinara, pa na više. Detetu između šeste i jedanaeste godine stopalo raste u proseku  1 centimetar godišnje, što je za oko 2 broja. Ne brinite, merač stopala za decu ne kupujete ali ovo je njihov prvi susret sa organizovanim fudbalom što znači da su majice, šortsevi i komplet trenerke u obeležjima škole ono što ulazi u osnovni paket polaznika.

Cena obuće se kreće od već pomenutih dve hiljade dinara, vrednost odeće je između dve i tri, zaključujemo da osnovni paket polaznika iznosi sedam hiljada dinara.

Pre dvanaest godina ugašen je jedan kolektiv koji je nekada deci koja su dolazila iz okolnih sela plaćao i mesečne autobuske karte. Iz današnje perspektive čak i samo ime Proleter ima karakter simbola. Naime, sam izraz proleterijat je nastao od latinske reči proles (prol) što je pejorativni izraz za one koji nemaju drugog
bogatstva osim svoje dece. Svako dete je neprocenjivo vredno, a startne pozicije naših dečaka i devojcica nisu jednake.

Ipak, budimo pošteni, ovakve škole i te kako pozitivno utiču na generalni razvoj deteta i deca mogu mnogo da dobiju već u ranoj fazi detinjstva. Socijalizacija, zabava, vaspitanje, učenje disciplini i organizaciji, izgradnja osnova fudbalskih znanja su samo neki od pluseva.

Uprošteno, dečiji osmeh je vredniji od sveg novca na svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here