BJEKOVIĆ SEKIROM SEKAO GOLOVE U LAZAREVU

nenad bjeković

Svi znate za Nenada Bjekovića, sigurno da je jedan od najestravagantnijih ljudi u našem fudbalu. Nekadašnji igrač, trener i fudbalski funkcioner. Bio je prvi fudbaler u Jugoslaviji koji je održao konferenciju za novinare. Harizmatičan, uvek odvažan, na terenu je znao da bude i prgav. Na utakmici između Nice i Bastije u kojoj je došlo do opšte tuče na terenu polomio je nos sunarodniku Olji Petroviću, lekar je konstantovao frakturu. Kao direktor je slovio za strogog ali pravičnog. Takav je u nekim navijačkim okvirima stekao status božanstva. Malo je reći da je legenda, a taj temperament Crnog bika, kako su ga prozvali navijači, nasledio je od oca. (Više o njemu, u tekstu Mit o Nenadu Bjekoviću, pročitajte OVDE)

Njegov otac, Borisav, je bio okoreli navijač Partizana, prvi razlog je zašto je Nenad prešao iz Proletera u Partizan.

Njegov otac, Borisav, je bio okoreli navijač Partizana, prvi razlog je zašto je Nenad prešao iz Proletera u Partizan. Kada je u Lazarevo po njegovog sina stigao general Miloš Zekić u svojstvu predsednika sportskog društva Partizan, reč je data i Nenad je morao da je poštuje. U jednom intervjuu izjavio je da je kao klinac na jednoj seoskoj fešti na nagovor poslovođe prodavnice obukao dres Crvene Zvezde u zamenu za bombone i čokolade, da bi kasnije čekao da se njegov stari napije kako bi smeo da se vrati kući, iz straha da ga ne bi ubio.

Tempo, sportski nedeljnik koji je obeležio jedno vreme, 6. marta 1974. godine objavio je nesvakidašnju vest i naslovio je kao fudbalsku uzbunu u banatskom selu Lazarevu. U tekstu se navodi da je Borisav Bjeković, otac kapitena Partizana, posekao sekirom gol na igralištu zbog luka i salate, a fudbalski klub Zadrugar traži nadoknadu štete u iznosu od 811,95 dinara! Kako je Bora posekao gol, pa je zatim kažnjen najstrožom partijskom kaznom pročitajte u tekstu koji vam prenosimo u celosti.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here