INTERVJU – IVANA I SLOBODAN POPOV

– Naravno, dva para rukavica nalaze se u ormanu, ali izbegavamo da ih navlačimo. –

Ivana i Slobodan Popov

Ne znam koliko Zrenjaninaca zna da u našem lepom gradu živi čovek koji je osvojio prvu zlatnu medalju za našu zemlju u istoriji savate sporta. Bravo! Slobodane, kakav je osećaj biti taj?

Danas posle toliko vremena i dalje je ostao osećaj zadovoljstva i ostvarenosti u sportu kojem sam posvetio život. Lepo je predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu, a kada osvojite prvo mesto osećate se ponosnim, jer ste dostojno reprezentovali voljenu domovinu.

Ivana, takođe si, zajedno sa svojim suprugom, osvojač mnogo medalja. Da li je neka od njih posebno draga?

Ne mogu da se odlučim, jer je put do svake od njih bio pun napora i odricanja. Spomenula bih zlatne medalje na svom prvom Evropskom prvenstvu u La Korunji 2009. godine i onu na Svetskim borilačkim igrama u Sankt Peterburgu 2013. godine.

Često su putevi posuti trnjem i mnogim nedaćama, ali kada se ostvari zacrtano, pobeda je mnogo slađa.

Oboje ste izuzetno uspešni sportisti. Koje biste nam još rezultate izdvojili?

Ivana i Slobodan Popov

Mi sve radimo zajedno tako da i naše rezultate računamo tako, jer smo ih zajedno stvarali. Višestruki smo prvaci evrope i sveta. Ukupno smo osvojili jedanaest svetskih i šest evropskih odličja. Jedanaest godina bili smo zaslužni sportisti Republike Srbije.

Kako funkcioniše brak dva temperamentna majstora savatea?

Brak funkcioniše odlično, poštujemo se i sve odluke donosimo zajedno. Naravno, dva para rukavica nalaze se u ormanu, ali izbegavamo da ih navlačimo.

Nedavno je stigla prinova, da li će i momci biti sportisti?

Trudićemo se da naši sinovi, Lazar i Nikolaj, zavole sport, jer je bavljenje sportom korisno za pravilan razvoj dece, a isto tako i za izbegavanje lukavih zamki koje život nosi… duvan, alkohol, narkotici…

Šta vas pokreće u životu? Pravite li planove za budućnost?

U životu nas pokreće ljubav, gde nema ljubavi nema ni uspeha. Naši planovi su skromni, a Bog nas uvek bogato nagrađuje. Sve prepuštamo Njemu.

Mnogo ste putovali zajedno, šta ćete zauvek pamtiti?

Naša putovanja uglavnom su bila takmičarskog karaktera. Zauvek ćemo pamtiti sportske hale, pobednička postolja i znamenitosti gradova. Posebno bismo voleli da istaknemo lepote Ruske Federacije, a bilo je i opuštanja na Karibskom moru.

Zrenjanin, naš grad. Šta biste menjali u njemu?

Ivana i Slobodan Popov

Menjali bismo sve, ali to nije dovoljan odgovor. Uputili bismo poziv i motivisali mlade da se bave sportom. One najuspešnije bismo nagradili, jer vrhunski sportisti imaju ogromne izdatke. U našem gradu fale staze za trčanje, tartan podloga na stadionu, hala za mnoštvo borilačkih klubova, još jedan bazen za građanstvo i sportiste. Smatramo da bez bavljenja fizičkom aktivnošću nema zdrave nacije, a za tako nešto treba obezbediti uslove koji su u našem gradu nedovoljni.

Poručite nešto onima koji nas čitaju?

Najpre bi vam čestitali na otvaranju divnog portala Vrata Sporta i poželeli vam uspešan rad. Poruka svim čitaocima je da nikada ne odustaju od svojih ciljeva. Često su putevi posuti trnjem i mnogim nedaćama, ali kada se ostvari zacrtano, pobeda je mnogo slađa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here