INTERVJU – ERIKA RAFARARANO

– Vikendom sam odlazila u Nove Banovce gde sam trenirala po 6 sati kod trenera koji je spremao samo svetske prvake. Priznajem da mi to sada zvuči zastrašujuće, ali tada je to stvarno bila igra i razonoda… i mnogo upala mišića. –

Za početak ću te zamoliti da budemo na Vi. Dugo se poznajemo, tako da nam je ozbiljnost neophodna. Slažete li se?

Naravno. Biće mi zadovoljstvo da se malo i uozbiljimo.

Da li se u životu lako slažete i pristajete na kompromise?

Pre nego što se sa bilo čime složim, volim da proverim sve činjenice, a na kompromise pristajem samo ako idemo ka istom cilju.

Samo beskompromisna osoba može uraditi ono što ste Vi uradili s devetnaest godina. Molim Vas, čitateljkama i čitaocima otvorite Vrata sporta i objasnite šta se desilo u Esenu, Nemačka.

Esenu, u Nemačkoj oktobra 2001. godine se održalo Svetsko prvenstvo u modernom plesu na kom sam predstavljala Srbiju u kategoriji Disco Dance, kao pojedinac. Osvojila sam 13. mesto, koje i nije tako baksuzno, jer je bilo više od 100 plesača u konkurenciji. Učinak sam popravila sledeće godine u Budimpešti, na Evropskom prvenstvu, gde sam osvojila prvo mesto i postala prvak Evrope.

Najstarije definicije sporta su igra i razonoda. Moderan ples je upravo to. Osećate li se kao sportista?

Naravno. Bila sam sportista. Pred takmičenja, treninzi su trajali satima dok se koreografija ne dovede do savršenstva. A pored uvežbavanja koreografije, imali smo i kondicione treninge. Vikendom sam odlazila u Nove Banovce gde sam trenirala po 6 sati kod trenera koji je spremao samo svetske prvake. Priznajem da mi to sada zvuči zastrašujuće, ali tada je to stvarno bila igra i razonoda… i mnogo upala mišića.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here