INTERVJU – BOGDAN MILOŠEVIĆ

Zrenjanin je pre šesnaest godina imao prvaka Jugoslavije u fudbalu

Proleter Zrenjanin
Pionirski prvak SR Jugoslavije - 2001. godina

Jedna od glavnih fudbalskih tema ovog leta u Zrenjaninu je saradnja omladinskih pogona Proletera 2006 i Akademije Bambi. Želja i jednih i drugih je stvaranje kvalitetnijih omladinskih takmičarskih ekipa i njihov eventualni izlazak na veliku scenu, plasman u Kvalitetnu ligu Srbije. Dečaci rođeni u Zrenjaninu i okolini tako bi posle niza godina dobili priliku da se takmiče na najvišem nivou i ugoste najbolje srpske ekipe u svom uzrastu. Prethodnih godina je zbog negrupisanog kvaliteta bilo iluzorno i pomišljati na tako nešto.

Ova, možda, zrenjaninska fudbalska prekretnica nas je podsetila na jednu pionirsku generaciju nekadašnjeg Proletera čija priča može da bude prava zvezda vodilja današnjoj deci koja igraju na stadionu kraj skrobare.Proleter je pre tačno šesnaest godina bio prvak Jugoslavije u pionirskom uzrastu.

Bogdan Milošević, kapiten tog tima, je najbolji mogući sagovornik da se svi mi, koji znamo za to, setimo, a oni mlađi upoznaju sa tim, posebno iz današnje perspektive, ogromnim uspehom.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here