SUPER MARIO MANDŽUKIĆ

Pobedio kapitalističku aždaju i prešao igricu

mario mandžukić

Kad je bio mali otac ga je često vodio sa sobom na posao, u veliku fabriku Đuro Đaković… Obukli bi radno odelo i otišli do pogona, gde bi mu otac rekao, malo u šali a više u zbilji: – Evo, ako ne budeš hteo učiti, onda ćeš ovde završiti. –

Mario nije uzeo ovo zdravo za gotovo, već je zapravo obukao lepši kombinezon. Neprestano je učio fudbal i nije prestajao da trči u jurnjavi za ciljem, da jednog dana ne postane obična radna snaga i samo još jedan sluga sistema. Mali Mario je postao Super Mario sa velikom željom da savlada kapitalističku aždaju.

Avanturu je započeo devedesetih krenuvši sa porodicom u nepoznato iz ratom zahvaćenog rodnog Slavonskog Broda. U nemačkom Dicingemu je za sebe stvorio prvi svet iz mašte koji je u njemu probudio istinsku sreću pruživši mu priliku da igra fudbal i hoda po oblacima. Od tada je grabeći napred samo menjao te nivoe i svetove, igrao je za najbolje klubove u Hrvatskoj, Nemačkoj, Španiji i Italiji.

Ovaj Đilkoš, nadimak je dobio od Ćire Blaževića zbog fudbalske drskosti, je fanaticima širom planete poznat po golovima ali i neizmernom radu na terenu, fizičkoj snazi, trkačkim sposobnostima i odličnoj skok igri. Glavni adut u igri mu je oduvek bila glava, u smislu fudbalske inteligencije ali i udarca glavom. Zahvaljujući toj glavi je u trku upijao sve što je mogao i tako na trenutke bivao toliko nadmoćan da je lagano nadskakao prepreke iz protivničkih odbrana a ponekad još lakše dobijao i duele s njima, usput pucajući vatru i pokupivši sve moguće klupske trofeje.

Krajem 2019, posle uspešnih avantura u uniformama Marsonije, Zagreba, Dinama, Volfsburga, Bajerna, madridskog Atletika i Juventusa, Mario Mandžukić je otišao na istok i potpisao za katarski Al Duhail… Kao da je na rame stavio vreću i spustio se u bonus nivo kako bi uzeo što više zlatnika pred odlučujuću bitku koja ga čeka uskoro.

U jednoj od verzija igrice, onom pravom Super Mariu je trebalo osam nivoa kako bi savladao aždaju i spasio princezu… Al Duhail je Mariov osmi klub u karijeri… kad odradi ovaj masni ugovor preći će igricu i pod ruku sa svojom princezom do kraja života uživati u slobodi, bez kapitalističkih stega.
Autor: Slobodan Višković

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here