PITER KRAUČ – FUDBALSKI TERMINATOR

Jedan posve neobični robot poslat iz budućnosti da spase budućnost

piter krauč

Dok u 21. veku ljudi iz senke koji vladaju svetom nastoje istrebiti ostatke ljudske vrste iz fudbala i zameniti ih androidima sa veštačkom inteligencijom jedan posve neobični robot je poslat iz budućnosti da spasi budućnost. On je fudbalski Terminator, Arnold Švarcineger bez steroida, Piter Krauč.

Okej, okej… Piter je ipak samo čovek i iako je, čini se, oduvek bio tu kao da smo ga konačno primetili tek leta 2006. kada je u dresu Engleske neposredno nakon prvog pogotka odigrao svoj prvi Robot dance, i razvalio! U inat ludoj robotizaciji svega živog, ovaj fudbaler je bio osveženje i nešto skoro neviđeno. Dugonogi, štrkljasti i na oko smotani dvometraš, a igrao je tako dobro… Krakate noge, visinu i nesvakidašnju inteligenciju iskoristio je da ostane omiljen i priznat gde god da je igrao, stigavši da bude proglašen za igrača sezone u KPR-u, Portsmutu i Stouku, igra zapaženo za Liverpul, odigra finale Lige Šampiona i na dva svetska prvenstva, pa i da na kraju bude samo jedan od retkih koji su stigli do sto golova u Premier Ligi. Njegov gol makazicama Galatasaraju, postignut u dresu Liverpula, je proglašen za najatraktivniji gol u istoriji Lige Šampiona, tako da neka znaju svi oni budući roboti koji budu izvodili vratolomije neko je to već radio pre njih, i to bez specijalnih efekata.

Kažu da se nedavno pojavio robot koji odlično priča viceve, smeje se i prepoznaje ljudske emocije… E, a, RoboKrauč nam je poklonio knjige, u dva nastavka, i po okončanju igračke karijere nastavio da vedri. Roboti mogu biti bogzna kako programirani ali nikada toliko zanimljivi. Napuštajući fudbal rekao je da mu je fudbal dao sve, a od ranije znamo da mu je doneo i devojku, zauvek ćemo pamtiti njegov sjajan odgovor kada je na pitanje novinara šta bi bio da nije fudbaler odgovorio da bi bio nevin.

Znate kako je počeo Robot dance. Igrao je tako na žurkama, pa su mu saigrači nekom prilikom predložili da to uradi i na utakmici. U knjizi je otkrio da ga je tadašnji selektor Engleske Erikson želeo u timu zbog golova i proslava i da je tako želeo ljudima da vrati osmeh na lice, pa mu je govorio da nastavi to da radi. A mi se nadamo da se Piter drži one Švarcikine – I’ll be back!

Autor: Višković

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here