NEMANJA VIDIĆ – MANČESTERSKI VAZAL

Junak velikog srca

nemanja vidić

U vreme kada je Britanijom harala kuga Isak Njutn se sklonio na majčino imanje u Linkonširu i dok je ispijao čaj u senci jabučnih stabala jedna jabuka ga je pogodila u glavu i tako je došao na ideju o gravitaciji. To su Englezi i njihove legende, njih kad voćka udari u glavu oni napišu zakon o gravitaciji, a nas, Srbe, kad voćka udari u glavu… Pa, i nama zna svašta da padne na pamet. Kažu da je u Užicu, u jednoj lokalnoj kafani, jednog Eru Dragoljuba voćka lupila u glavu i da je u tom trenutku doživeo spoznaju, tog trenutka je postao svestan šta se desilo, i svoj eureka momenat je morao na sva zvona da podeli sa svetom, jer to nije mala stvar, pa je izvadio svoj polni organ i glasno uzviknuo da je on taj koji je napravio najboljeg štopera na celom svetu! Legenda kaže da je to bio otac Nemanje Vidića.

I stvarno je tako, njegov ponos i dika, Nemanja, da se razumemo, je najbolji centarhalf ikada. Da je kojim slučajem Britanac to se nikad ne bi dovodilo u pitanje. Samo na tom ostrvu je 5 puta osvojio Premier Ligu, osvajao kupove, Ligu Šampiona i svetsko prvenstvo za klubove. Srbin koji je bio kapiten Mančester Junajteda! Na terenu hrabar i požrtvovan kao da je lud, ili kao da je pred bitke pio rakiju, jer ta neustrašivost i agresivnost, neiscrpna snaga, spremnost da gurne glavu u vatru, to je bilo nešto nestvarno. Zato se među navijačima Junajteda i isplela legenda o junaku velikog srca. Mančesterski Marko Kraljević. No, Vidić se nikad nije pravio Englez pa je i njima otvoreno rekao da je samo njihov vazal, da je za njega Mančester dokazivanje, profesionalizam, a Zvezda je san!

Sigurno da je ostala žal što sa reprezentacijom nije uradio više… Možda su slovenske duše takve da nam je čaša uvek polu prazna… Ali kada znamo da imamo Nemanju Vidića, najboljeg odbrambenog igrača na svetu, srce nam je puno.

Autor: Ivan Višković

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here