JAP STAM – HITMAN

Profesionalac koji ne bira sredstva da dođe do cilja, supervojnik kakvog bi svi izabrali da im čuva leđa

jap stam

Rekao je da bi bio plaćeni ubica da nije bio fudbaler. Na prvu loptu se nasmeješ, a na drugu, kad bolje pogledaš tu hladnu ćelavu glavu koja ne emituje emocije pa još vidiš i kako stoji u živom zidu kao da ima blindirana jaja, samo ti ostane da se zapitaš da li bi on to stvarno naplatio ili bi uradio iz čistog zadovoljstva.

Oni koji su delili svlačionicu s njim kažu da je bio potpuno drugačiji van i unutar terena, tiha i povučena osoba koja kad počne utakmica postane grabljivac koji nemilosrdno grabi ka plenu. Valjda bi ga nekad i zezali tako čudnog da je „pritajeni tigar, skriveni zmaj“ da nisu naslućivali da se radi o Hitmenu, genetski modifikovanom elitnom ubici koji je među njima samo da prikrije tajnu. Zato nikom nije ni bilo čudno kad je otkriveno da se dopinguje zloupotrebljavajući nandronol u cilju poboljšanja preformansi. Bio je odlučan da pobeđuje, profesionalac koji ne bira sredstva da dođe do cilja, supervojnik kakvog bi svi izabrali da im čuva leđa.

Likom isti misteriozni ubica poznat kao Agent 47, iz Hitman serijala video igara, ovaj rmpalija se pojavio na terenima Holandije i u cipelama broj 47 odradio trening mod u Zvoleu, Kamburu i Viljemu II. U PSV-u je usavršio tehnike borbe i Ferguson ga je načinio najskuplje plaćenim odbrambenim igračem u istoriji. U Mančester Junajtedu se s takvom lakoćom adaptirao i doneo trofeje sa svih misija na koje je slat, da će se među navijačima doveka pominjati u kontekstu legende i mita. Fergi je priznao da je to što ga je posle prodao njegova najveća greška, greška iz koje je naučio i nije je ponovio sa savršeno projektovanim srpskim egzekutorom Vidićem.

Karijeru je gradio i u Laciju, Milanu i Ajaksu, i svaki tim pogurao napred silinom stampeda… Svuda stameni oslonac, onaj koji rešava zadatke i prelazi na sledeće bez puno buke, pesme i konfeta. Kakva je njuška Jap Stam najbolje govori jedan njegov intervju:

Mnogi te porede sa legendarnim Barezijem?
S: Ne, ja sam brži.
Znači, kao Rajkard si?
S: Sličan, ali brži.
U Arsenalu igraju Bergkamp i Overmars, kako ćeš ih zaustaviti?
S: Imam svoje načine… Zaustaviću ih.
Igrao si protiv Ronalda?
S: Ronaldo? Taj mi nije zadao nimalo problema.

Autor: Ivan Višković

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here